RECEPT: Čaj iz posušenih žajblovih listov

VZGAJAMO ZELIŠČA

»V starem iščem novo.«

RECEPT: ČAJ IZ POSUŠENIH ŽAJBLOVIH LISTOV

zelisca

SESTAVINE:

  • posušeni listi žajblja,
  • vrela voda.

POSTOPEK:

Dve čajni žlički posušenih žajblovih listov prelijemo z skodelico vrele vode in pustimo pokrito 10 minut. Potem precedimo. Tako pripravljen čaj pijemo pri prebavnih motnjah trikrat dnevno po eno skodelico, vsakokrat pred obrokom. Za pitje čaja pri vsakodnevni uporabi velja, da naj bo žajbelj namočen v vreli vodi le 3 minute. Po tem času se iz listov začnejo sproščati eterična olja, ki našemu telesu ob dolgotrajnem pitju takšnega čaja lahko škodujejo.

***

LITERATURA IN VIRI

Willfort, R. Zdravilne rastline in njih uporaba. Založba Obzorja Maribor, 1988, str. 338 – 339.

Dostopnost